x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Základy amerického obchodního práva

- 25 %
Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
K1058305
EAN kód:
9788072016853
Autor:
Boháček Martin
Výrobce:
LINDE PRAHA a.s.
Popis zboží

Současný stav základů amerického obchodního práva.

Monografie přehledně vykládá základy amerického obchodního práva – úpravu obchodních společností, civilních mimosmluvních deliktů a smluv. Je zpracována komparativní právní metodou; pro potřeby českého čtenáře srovnává americké právo s právem českým, popř. s právem anglickým (v rámci společného angloamerického typu právní kultury). Nepřináší jen poznatky ryze „právně technické“, ale ukazuje (zejména v úvodní kapitole) i na širší hodnotové prostředí, bez něhož by americké právo nemohlo mít tak silný regulativní význam.

V jednotlivých kapitolách se kniha zaměřuje na úpravu různých typů podnikatelských útvarů v americkém právu, ať již mají či nemají právní subjektivitu (na fyzické osoby, partnership, limited partnership, dále na limited liability company – americkou společnost s ručením omezeným a podrobněji především na corporation – americkou akciovou společnost; stručně na zvláštní typy, jako je joint stock company, business trust aj.), dále na obchodní smlouvy (business contracts) a na obchodní mimosmluvní civilní delikty (business torts), a to podle komplexně zpracovaného precedenčního práva v tzv. Restatements i podle harmonizovaného vzorového Jednotného obchodního zákoníku (Uniform Commercial Code) se zdůrazněním odlišností v některých státech. Z jednotlivých typů smluv je publikace zaměřena na smlouvu kupní. V knize jsou vybrány i významnější precedenty se stručným popisem případu.

Publikace je určena právníkům i ekonomům, podnikatelům i studentům. Přináší poznatky, které mohou být využity v právní praxi i při podnikání s americkými partnery nebo v americkém prostředí. Může však sloužit i jako učební pomůcka pro vysokoškolskou výuku.



Parametry

ISBN kód:
9788072016853
EAN kód:
9788072016853
Rok vydání:
2007
Formát:
A5
Vazba:
pevná, vázaná

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.