x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Inventarizace – praktický průvodce + CD

Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
720L153492503
EAN kód:
9788075541246
Autor:
Jaroslava Svobodová
Výrobce:
zákony 2018
Popis zboží
Impulsem pro přípravu nového vydání této publikace bylo nemálo konkrétních dotazů některých vybraných účetních jednotek v oblasti organizace a provádění inventarizace majetku a závazků, které mimo jiné přispěly k rozhodnutí o úpravě vyhlášky č. 270/2010 Sb., jejíž účinnost je stanovena dnem 1. 1. 2018.

Skvělý rádce a pomocník při inventarizaci
Cílem autorů při tvorbě této knihy bylo vypracování metodické pomůcky, která by měla být návodem pro některé vybrané účetní jednotky v oblasti organizace a provedení inventarizace majetku a závazků, především pro pracovníky, kteří jsou odpovědní za organizaci a provedení inventarizace majetku a závazků, pracovníky, kteří jsou odpovědní za evidenci majetku a závazků, a dále i pracovníky provádějící „vypořádání“ inventarizačních rozdílů, resp. rozhodující o „náhradách“ při inventarizaci zjištěných schodků, mank a škod, a též i kontrolní pracovníky.

Kdo tuto publikaci využije
Tato příručka je určena ekonomickým, účetním, majetkovým a kontrolním pracovníkům vybraných účetních jednotek, tj. organizačních složek státu, územních samosprávných celků, příspěvkových organizací, státních fondů a regionálních rad regionů soudržnosti a dobrovolných svazků obcí.

Inventarizace krok za krokem podle aktuální legislativy
V aktualizovaném vydání je postupováno, jako již v minulých vydáních, podle platných právních předpisů, tzn. zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, vyhlášky č. 410/2009 Sb., vyhlášky č. 270/2010 Sb. a Českých účetních standardů pro účetní jednotky, které vedou účetnictví podle vyhlášky č. 410/2009 Sb. Jsou zde popsány jednotlivé fáze inventarizace majetku, závazků, jiných aktiv, jiných pasiv a skutečností zaúčtovaných v knize podrozvahových účtů tak, jak na sebe navazují, aby čtenář přesně věděl, jakým způsobem má být inventarizace prováděna a jak má účetní jednotka postupovat (např. při přípravě a organizačním zajištěním inventarizace, stanovení předmětu inventarizace, vlastního průběhu inventarizace včetně provádění jednotlivých inventur, zjištění inventarizačních rozdílů atd.).

Praktické zaměření – obsahuje příklady, vzory atd.
Kniha podrobně charakterizuje základní pojmy a rovněž obsahuje názorné příklady. Cílem uvedení jednotlivých nezávazných vzorů účetních záznamů a dalších záznamů, které jsou účetní jednotky povinny vypracovat (např. inventurní soupisy, dodatečné inventurní soupisy atd.), včetně povinných obsahových náležitostí uvedených v průkazných účetních záznamech, je pomoci účetním jednotkám při přípravě, organizaci a provedení inventarizace. Dále jsou uvedeny i nezávazné vzory plánu inventur a inventarizační zprávy.

Vzory účetních záznamů v editovatelné podobě
Kniha je doplněna o CD, které obsahuje nezávazné vzory účetních záznamů souvisejících s inventarizací majetků a závazků

Parametry

ISBN kód:
9788075541246
EAN kód:
9788075541246
Rok vydání:
2018
Vazba:
brožovaná
Počet stran:
480

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.