x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Soužití s partnerem po mrtvici

na externím skladě
Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
D4859005
EAN kód:
9788026203483
Autor:
Palmer, Sara, Palmer, Jeffrey B.
Výrobce:
PORTÁL, s. r. o.
Popis zboží
Následky mrtvice postihují nejen nemocného, ale i jeho nejbližší. Zdravotní a psychické problémy, které vzniknou v důsledku poškození mozku, zahrnují problémy s mluvením a porozuměním řeči, potíže se sebeobsluhou, omezenou hybnost, depresi vyplývající z pocitu závislosti na druhých a změny osobnosti, někdy i demenci. A lidé, kteří se starají o člověka po mrtvici, také mohou trpět různými problémy. Partnerský vztah se dostane do nerovnováhy, z jednoho se stane pečovatel a druhý je opečovávaný. Ovšem pečovatel se může rychle vyčerpat a opečovávaný se dostává do role závislého dítěte, nerovnocenného člena rodiny. Autoři radí, jak správně pomáhat člověku, který prodělal mozkovou mrtvici. Ale jejich kniha je výjimečná především v tom, že radí i pečovatelům, jak by se měli starat sami o sebe. Myslí i na to, že manželé, do jejichž života vstoupila mozková mrtvice jednoho z nich, nadále zůstávají manželi. Radí, jak podporovat manželský vztah a také sexualitu a intimitu po mozkové příhodě. Knihu využijí především manželky a manželé osob, které prodělaly mozkovou mrtvici, dále pak lékaři, psychologové a sociální pracovníci, kteří se věnují lidem po mozkovém iktu a jejich rodinám.

Sara Palmer je psycholožka a působí na katedře všeobecného lékařství a rehabilitace na lékařské fakulty při univerzitě Johna Hopkinse.
Jeffrey B. Palmer je lékař a působí jako profesor a vedoucí katedry všeobecného lékařství a rehabilitace na lékařské fakulty při univerzitě Johna Hopkinse.



Parametry

ISBN kód:
9788026203483
EAN kód:
9788026203483
Rok vydání:
2013
Vazba:
brožovaná
Počet stran:
224

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.