x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Satan

na externím skladě
Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
KNW0297940
EAN kód:
9788088130147
Autor:
Mendoza Mario
Výrobce:
Kristián
Popis zboží

4. prosince 1986 se v kolumbijském hlavním městě Bogotě odehrály činy, které dodnes zůstávají záhadou s mnoha otázkami a jen hypotetickými odpověďmi.

Veterán vietnamské války Campo Elías Delgado, učitel angličtiny a fanatický obdivovatel románu Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda, zastřelil během onoho dne 32 lidí včetně své matky, sousedů v domě a nakonec hostů v noblesní restauraci Pozzetto v centru města, a to bez identifikovatelného, hmatatelného motivu. Této události se chopil úspěšný autor Mario Menodza a na jejím základě rozvinul souběh fiktivních, ale reálnými okolnostmi rámovaných příběhů tří postav — osiřelé dívky Maríe, která se snaží za každou cenu o důstojný život, kněze Ernesta, pochybujícího o smyslu působení v církvi a prožívajícího oddanou lásku k mladé ženě, a malíře Andrése, naopak láskou sužovaného.

Společným jmenovatelem těchto dějových linií, zpočátku oddělených a směřujících k tragickému propojení, je všudypřítomný vliv zla, ať už konaného lidmi, nebo vyšší mocí. Mario Mendoza se táže, kolik z doktora Jekylla a z pana Hyda je fatálně přítomno v lidském jedinci a jakých činů, označovaných třebas i jako projev vůle satana, jsme schopni. Přitom neprosazuje odpovědi a nechává čtenáře — pokud je toho v koncentraci katastrofických událostí schopen — o nich přemýšlet.

Zvláštní dávku autenticity dodává textu skutečnost, že atentátníka Elíase Delgada autor shodou okolností osobně znal. Mendozův Satan, který se dočkal ocenění kritiky, překladů do mnoha jazyků a filmového zpracování, nyní konečně vychází i česky.

Parametry

ISBN kód:
9788088130147
EAN kód:
9788088130147
Rok vydání:
2017
Vazba:
brožovaná
Počet stran:
203

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.