x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Očarovaná Havaj

na externím skladě
Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
KNW0307649
EAN kód:
9788075652720
Autor:
Stingl Miloslav
Výrobce:
Jota
Popis zboží

... učaruje i Vám! Vyprávění o nejkrásnější části Země lidí z pera legendárního cestovatele Miloslava Stingla s fotografiemi Jiřího Kolbaby.

Užijete si květinový tanec hula hula a další rozmanitosti snad nejkrásnější země světa. Aloha!

Havaj, očarovaná Havaj, údajně nejkrásnější země světa, souostroví proslulé svými polynéskými obyvateli, melodickou hudbou, surfaři, obrovitými orchidejovými plantážemi a vulkány Mauna Kea a Mauna Loa, sopkami, jaké se tu rodí i dnes. Souostroví známé svými prý nejkrásnějšími plážemi světa – Waikiki a Kaanapali. Země snad s nejlepším podnebím planety. O všech těchto přiléhavých i falešných superlativech „očarované Havaje“ hovoří legendární český cestovatel a etnograf Miloslav Stingl. Na základě četných výzkumných cest odkrývá i ty tváře dějin a kultury této vzdálené tichomořské země, o nichž nemáme dosud tušení.

Aktualizované vydání provázejí ilustrace, autorovy dobové snímky a fotografie jednoho z nejznámějších současných cestovatelů a fotografů Jiřího Kolbaby.

Miloslav Stingl


Zažil blokádu Kuby, mluvil s Fidelem Castrem, objevil ruiny mayských měst, rodil eskymácké děti v Arktidě, přátelil se s králem Tongy, přežil námořní katastrofu, plaval v řece plné krokodýlů. Slavný český cestovatel, etnograf a spisovatel působil v Ústavu pro etnografii a folkloristiku ČSAV, byl místopředsedou latinskoamerické společnosti. Celý život se věnuje literární tvorbě a pokračuje v badatelské a popularizační činnosti. Opakovaně pobýval v Americe, Austrálii a Oceánii. Vykonal 14 cest kolem světa. Na výpravách strávil přes 20 let, navštívil 150 zemí, domluví se 17 jazyky včetně řeči papuánského kmene Kumu. Je členem mezinárodních etnologických společností při UNESCO v Paříži. Severoamerický indiánský kmen Kikapú ho zvolil za svého náčelníka. Spolu s dvojicí Hanzelka a Zikmund patří mezi nejslavnější české a československé autory cestopisné literatury.

Vstoupil do rekordmanské síně slávy jako nejvydávanější český autor, dostalo se mu řady literárních ocenění. V září 2014 obdržel prestižní mezinárodní cenu Egona Ervína Kische za celoživotní dílo, o týden později stříbrnou medaili Senátu PČR. Dne 21. prosince 2015 obdržel cenu prezidenta Palauské republiky za propagaci země díky cestopisu Neznámou Mikronésií. V červenci 2015, 2016 i 2017 byl nominován na státní vyznamenání, medaili Za zásluhy. Nikdo před ním ani po něm nic podobného na cestovatelském a spisovatelském poli nedokázal. Celkovému počtu vydání všech jeho knih se nikomu z ostatních českých spisovatelů nepodařilo ani přiblížit.

Jiří Kolbaba


Český cestovatel, fotograf a spisovatel, viceprezident Českého klubu cestovatelů. Procestoval všech šest kontinentů planety, více než 130 zemí světa. Je předním popularizátorem cestování a cizích kultur, spolupracuje s mnoha médii a na Rádiu Impuls má již řadu let populární pořad o cestování.


Parametry

ISBN kód:
9788075652720
EAN kód:
9788075652720
Rok vydání:
2018
Vazba:
pevná, vázaná
Počet stran:
334

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.